Nieuws

FINANCIERINGEN MET NATIONALE HYPOTHEEK GARANTIE IN 2018 !!

De maximale hypotheek inclusief bijkomende kosten voor aankoop is van 1 januari 2018 tot 1 juli 2018 € 265.000. De maximale hypotheek bij oversluiten is € 265.000, inclusief bijkomende kosten.
De maximale koopsom bij bestaande bouw en nieuwbouw is € 265.000, (per 1 januari 2018). Inclusief Energiebesparende voorzieningen is een maximale lening onder NHG mogelijk van € 280.900,= !

Banken krijgen concurrentie op hypotheekmarkt

Op de hypotheekmarkt ondervinden Nederlandse banken steeds meer concurrentie van andere partijen, bijvoorbeeld pensioenfondsen en investeringsmaatschappijen. Dit soort zogeheten schaduwbanken of regiepartijen zijn nu al goed voor ruim 10 procent van de markt, blijkt uit vrijdag gepubliceerd onderzoek van adviesbureau IG&H.

Recent maakte onder meer MUNT Hypotheken een sterke opmars door. Andere bekende schaduwbanken zijn bijvoorbeeld Hypotrust, Syntrus Achmea, HQ Hypotheken. Het is volgens IG&H voor het eerst dat het belang van deze partijen goed in kaart wordt gebracht.

"Deze partijen bieden veelal een aantrekkelijke hypotheekrente voor 20-30 jaar vast" Informeer bij ons naar de mogelijkheden.

Stijgende huizenprijzen

In het vierde kwartaal lag het prijsniveau voor woningen 1,8% hoger dan het kwartaal daarvoor. Vergeleken met de prijzen eind 2014 is de prijsstijging zelfs 5%. De klap van de crisis is inmiddels gehalveerd: de prijzen liggen nog 10% lager dan vlak voor de crisis, maar wel alweer 10% hoger dan op het dieptepunt.